IOSIFINA GIANNAKIKOU

 

Iosifina Giannakikou, MD

Anesteziste

FCV-JA E PLOTË 

 

Prezantimi:

Iosifina Giannakikou është diplomuar në Fakultetin e Mjekësisë dhe Dentar "Guy and St.Thomas" në Kolegjin King në Londër, Angli, me nota e të shkëlqyera.

Pas mbarimit të ciklit të studimeve në mjekësi të përgjithshme endokrine në Universitetin e Maryland-it në Baltimorë, SHBA, znj. Giannakikou u specializua në anestezi, në spitalin "Johns Hopkins",Baltimore, SHBA. Gjatë trajnimit të saj, ajo u specializua në anestezi për pacientët me nevoja të mëdha (anestezia për rastet kritike).

Më pas, përfundoi trajnimin në Njësinë e Kujdesit Intensiv (nënspecializim) po në spitalin "Johns Hopkins" në SHBA. Znj. Giannakikou është certifikuar nga Bordi Amerikan i Anestezisë dhe Bordi Amerikan i Mjekësisë për Kujdesin Kritik.

Ajo punon si anesteziste në spitalet private të Athinës dhe vazhdon të jetë anëtare aktive e Spitalit Universitar "Johns Hopkins" si anesteziste dhe mjeke e kujdesit intensiv.