DHIMBJET E KANCERIT

 

Është vlerësuar se 90% e pacientëve me tumore vuajnë nga një shkallë e konsiderueshme dhimbjeje si rezultat i trajtimit që marrin ose i vetë sëmundjes.

Dhimbja mund të shoqërohet me shtypje të strukturave anatomike, metastaza të kockave ose madje edhe invazion të drejtpërdrejtë të nervit.

 

 

 

 

 

TRAJTIMI

Sot, me trajtimet e avancuara për menaxhimin e dhimbjeve, njerëzit që vuajnë nga një tumor nuk kanë pse të vuajnë edhe nga dhimbja. Studimet shkencore kanë treguar se pacientët me tumor që trajtohen me terapinë e duhur për dhimbjet shfaqin rezultate më të mira, kanë cilësi më të mirë jete dhe jetojnë më gjatë.

Nëse farmakoterapia orale nuk mjafton, ne mund të përdorim trajtime të avancuara kirurgjike, siç është implantimi i pompave për terapi ndaj dhimbjeve që i ndihmojnë pacientët të lehtësohen nga dhimbjet dhe të fitojnë përsëri dinjitetin dhe cilësinë e jetës së tyre.

 

Κράτα το