ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑΣ

Το Κέντρο Κεφαλαλγίας ιδρύθηκε πρόσφατα για να προσφέρει καινοτόμες θεραπείες στους ασθενείς που ταλαιπωρούνται από επίμονους χρόνιους πονοκεφάλους και δεν καταφέρνουν να βρουν ανακούφιση στα συνήθη θεραπευτικά μέτρα.

Η χειρουργική μας ομάδα, βασιζόμενη στην πολυετή εμπειρία της από τη λειτουργία αντίστοιχου Κέντρου στις ΗΠΑ, προσδιορίζει το υποσύνολο των συνανθρώπων μας στους οποίους ο πόνος οφείλεται στην παγίδευση- συμπίεση συγκεκριμένων νεύρων. Οι εν λόγω ασθενείς έχουν κατανομή των ενοχλήσεων σε ορισμένες περιοχές της κεφαλής και του αυχένα καθώς και συγκεκριμένα σημεία πυροδότησης των συμπτωμάτων. Στους ενδεδειγμένους αυτούς ασθενείς έχουμε τη δυνατότητα μικροχειρουργικής (με τη χρήση μικροσκοπίου) αποσυμπίεσης του νεύρου του υπεύθυνου για τον πονοκέφαλο με εξαιρετικά αποτελέσματα πλήρους ή πολύ σημαντικής ανακούφισης.

Ανάλογα με την κατανομή των ενοχλήσεων παρεμβαίνουμε είτε στην περιοχή πάνω από τα φρύδια (υπερκόγχιο και υπετροχίλιο νεύρο) είτε στον κρόταφο (ζυγωματοκροταφικό νεύρο) είτε στο οπίσθιο μέρος της κεφαλής (ινιακό νεύρο) είτε σε άλλα σπανιότερα σημεία πυροδότησης (trigger points). Οι εν λόγω νευρικοί κλάδοι έχουν κυρίως αισθητική λειτουργία και κατά συνέπεια το χειρουργείο δεν επιφέρει λειτουργικό πρόβλημα. Οι ασθενείς εξέρχονται του νοσοκομείου την ίδια ημέρα. Επισημαίνεται ότι η δυνατότητα οριστικής χειρουργικής θεραπείας της κεφαλαλγίας προσφέρεται επί του παρόντος σε πολύ λίγα ιατρικά κέντρα εκτός ΗΠΑ.