ΟΣΦΡΗΤΙΚΟ ΜΗΝΙΓΓΙΩΜΑ

Νέα Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΣΦΡΗΤΙΚΟ ΜΗΝΙΓΓΙΩΜΑ

Αντιμετωπίσαμε με απόλυτη επιτυχία μια εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση μηνιγγιώματος εγκεφάλου που είχε προοδευτικά προκαλέσει στην ασθενή μας απώλεια όσφρησης, αλλαγή προσωπικότητας, εύκολη κόπωση και το κυριότερο σημαντική προοδευτική απώλεια της όρασης της. Τα μηνιγγιώματα είναι καλοήθεις μεν όγκοι αλλά αποτελούν πολύ δύσκολη χειρουργική πρόκληση λόγω του μεγάλου μεγέθους που συχνά έχουν την στιγμή της διάγνωσης καθώς και λόγω της δύσκολης ανατομικής τους εντόπισης.

Στην προκειμένη περίπτωση ο όγκος όχι μόνο βρίσκονταν στην βάση του κρανίου (μια περιοχή με μεγάλη δυσκολία προσπέλασης) αλλά επιπλέον πίεζε λόγω του πολύ μεγάλου μεγέθους του καθοριστικής σημασίας εγκεφαλικές δομές όπως τα νεύρα της όρασης, τα νεύρα της όσφρησης, τα σημαντικότερα εγκεφαλικά αγγεία καθώς και τον αδένα της υπόφυσης που συντονίζει το σύνολο του ενδοκρινολογικού μας συστήματος.

Πραγματοποιήσαμε μια πολύπλοκη κρανιοτομία που περιελάμβανε την αφαίρεση και επανατοποθέτηση του συνόλου του μετώπου και του άνω τμήματος των οφθαλικών κόγχων, προστατεύοντας απόλυτα τον υγιή εγκέφαλο και επιτυγχάνοντας την πλήρη αφαίρεση της βλάβης με απόλυτη πλαστική αποκατάσταση. Η ασθενής μας έλαβε εξιτήριο μετά από λίγες ημέρες σε άριστη κλινική εικόνα.Pin It

» Νέα » ΟΣΦΡΗΤΙΚΟ ΜΗΝΙΓΓΙΩΜΑ
On 16 Ιανουαρίου, 2020
By

« »