ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Χειρουργική εγκεφάλου


Με τη χρήση μικροσκοπίου και αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, όπως η στερεοτακτική νευροπλοήγηση και η νευροπαρακολούθηση, αντιμετωπίζουμε όγκους του εγκεφάλου (όπως μηνιγγιώματα, ακουστικά νευρινώματα, γλοιώματα, μεταστάσεις), τις παθήσεις των εγκεφαλικών αγγείων (συνηθέστερες των οποίων είναι τα ανευρύσματα και οι αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες), την υδροκεφαλία, τις κακώσεις κεφαλής.

Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η ενδοσκοπική αφαίρεση αδενωμάτων της υπόφυσης από τη μύτη χωρίς εμφανή εξωτερική χειρουργική τομή. Επίσης η δυνατότητα διενέργειας στερεοτακτικής βιοψίας (λήψη παθολογικού ιστού με ελάχιστα επεμβατική τεχνική) που μπορεί να προσφέρει την απάντηση σε δύσκολα διαγνωστικά ερωτήματα επιτρέποντας την επιλογή της καλύτερης δυνατής θεραπείας για τον ασθενή.

Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης


Με καινοτόμες τεχνικές αντιμετωπίζεται το σύνολο των παθήσεων της αυχενικής, θωρακικής και οσφυοιεράς μοίρας της σπονδυλικής στήλης, συμπεριλαμβανομένων δισκοκήλης, σπονδυλολίσθησης (επιλέγεται κατά περίπτωση πρόσθια ή οπίσθια σπονδυλοδεσία), σπονδυλικής στένωσης, μυελοπάθειας, σκολίωσης, κακώσεων, όγκων. Στις ενδεδειγμένες περιπτώσεις εφαρμόζουμε τεχνικές ελάχιστα επεμβατικές, όπως η διατρηματική οσφυϊκή διασωματική σπονδυλοδεσία (TLIF), με πολύ μικρές τομές που επιτρέπουν ταχύτατη ανάρρωση και σύντομη νοσηλεία, χωρίς ιδιαίτερο μετεγχειρητικό πόνο.

Η δυνατότητα επίσης διενέργειας οπίσθιας χειρουργικής προσπέλασης στον αυχένα επιτρέπει σε πολλές περιπτώσεις να αποφύγει ο ασθενής την σπονδυλοδεσία.

Λειτουργική Νευροχειρουργική και Χειρουργική Επιληψίας


Η ελάχιστα διαδεδομένη στη χώρα μας λειτουργική νευροχειρουργική στοχεύει στην αντιμετώπιση παθήσεων όπως η επιληψία και η νόσος Parkinson. Με ιδιαίτερα εξειδικευμένες παρεμβάσεις και εξατομικεύοντας την κάθε περίπτωση ασθενή, πραγματοποιούμε εμφύτευση ηλεκτρονικών διεγερτών, εμφύτευση αναστολέων νευρωνικής λειτουργίας ή προκαλούμε υπερεκλεκτική βλάβη του παθολογικού ιστού.

Στους ορθά επιλεγμένους ασθενείς τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά μειώνοντας την ανάγκη φαρμακοθεραπείας και βελτιώνοντας καθοριστικά την ποιότητα της ζωής τους.

Χειρουργική Περιφερικών Νεύρων


Η παρατεταμένη χρήση των άκρων και ορισμένες άλλες σπανιότερες αιτίες μπορεί να οδηγήσουν στη συμπίεση και τη βλάβη των περιφερικών νεύρων στα χέρια και τα πόδια. Το πιο συχνό σύνδρομο είναι αυτό του καρπιαίου σωλήνα, από την συμπίεση του μέσου νεύρου, κατά το οποίο οι ασθενείς ταλαιπωρούνται από πόνο και μούδιασμα στο χέρι σε ορισμένη κατανομή. Ενδεικτικά αναφέρουμε και άλλα νεύρα που μπορεί κατά περίπτωση να έχουν ένδειξη αποσυμπίεσης προκαλώντας συμπτώματα πόνου, μουδιάσματος ή καψίματος στα χέρια ή τα πόδια όπως το ωλένιο, κερκιδικό, έξω μηροδερματικό, περονιαίο, κνημιαίο νεύρο.

Πρόκειται για εύκολα ανεκτές επεμβάσεις που γίνονται υπό μέθη και ο ασθενής εξέρχεται του νοσοκομείου την ίδια ημέρα οριστικά ελεύθερος συμπτωμάτων.

American Medical Center
iasis
ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ-ΥΓΕΙΑ