ΚΡΑΝΙΟΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η εκπαιδευμένη στις ΗΠΑ χειρουργική μας ομάδα που περιλαμβάνει, εκτός από νευροχειρουργούς, πλαστικό - κρανιογναθοπροσωπικό επανορθωτικό χειρουργό και στοματογναθοπροσωπικό χειρουργό, αναλαμβάνει πολύπλοκες κρανιογναθοπροσωπικές παθήσεις.

Αντιμετωπίζουμε συγγενείς ανωμαλίες του κρανίου και του προσώπου, κρανιοπροσωπικά τραύματα αυξημένης πολυπλοκότητας, κρανιοπροσωπικούς όγκους, ανωμαλίες της άνω-κάτω γνάθου και των οφθαλμικών κόγχων, κρανιοσυνοστεώσεις.

Η έγκαιρη και επιτυχής επέμβαση εξασφαλίζει άριστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα χαρίζοντας στους ασθενείς μια φυσιολογική ζωή.

Συγγενείς ανωμαλίες κρανίου και προσώπου

ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΚΡΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Οι συγγενείς ανωμαλίες του κρανίου και του προσώπου ποικίλουν από τον απλό χαλινό της γλώσσας έως κρανιοπροσωπικές δυσμορφίες (όπως κρανιοσυνοστεώσεις, σχιστίες, συγγενείς σπίλοι). Η πολύπλοκη ανατομία επιβάλλει τη συνεργασία διαφορετικών ειδικοτήτων για την πλήρη εν καιρώ αποκατάσταση.
Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η κρανιοσυνοστέωση. Πρόκειται για το πρόωρο κλείσιμο των σημείων (ονομάζονται «ραφές») στα οποία εφάπτονται τα επιμέρους οστά που αποτελούν το κρανίο στην αρχή της ζωής μας. Το αποτέλεσμα είναι, ανάλογα με το ποιές και πόσες ραφές εμπλέκονται, η διαταραχή στην ανάπτυξη του κρανίου που μπορεί να προκαλέσει δυσμορφία αλλά και, στις βαρύτερες περιπτώσεις, να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου με καταστροφικές επιπτώσεις. Ευτυχώς η έγκαιρη διάγνωση και η επιτυχής παρέμβαση, με την συνεργασία νευροχειρουργού και κρανιοπροσωπικού χειρουργού, καθιστούν απόλυτα φυσιολογική τη ζωή των παιδιών όταν δεν συνυπάρχουν άλλα γονιδιακά αίτια.ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ


 

ΚΡΑΝΙΟΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ

ΚΡΑΝΙΟΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΡΑΥΜΑ

Ο συνδυαστικός τραυματισμός του κρανίου και του προσώπου απαιτεί συχνά τη συνεργασία νευροχειρουργού, κρανιοπροσωπικού χειρουργού και στοματογναθοπροσωπικού χειρουργού δεδομένου ότι μπορεί να περιλαμβάνει, πέραν του κρανίου, κατάγματα της άνω και κάτω γνάθου, μύτης, ζυγωματικών, οφθαλμικών κόγχων.


 

ΚΡΑΝΙΟΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΟΓΚΟΙ

ΚΡΑΝΙΟΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΟΓΚΟΙ

Οι όγκοι της βάσης του κρανίου καθώς και των οφθαλμικών κόγχων χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερα αυξημένη χειρουργική δυσκολία. Η επιτυχής αφαίρεση του όγκου, με το επακόλουθο καλό λειτουργικό αποτέλεσμα, πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται και από καλό αισθητικό αποτέλεσμα που θα επηρεάσει εξίσου την ποιότητα της ζωής του ασθενούς. Ο μοναδικός τρόπος σίγουρης εξασφάλισης του διπλού αυτού στόχου είναι η συνεργασία των διαφορετικών ειδικοτήτων της χειρουργικής ομάδας.


 


 

ΔΥΣΜΟΡΦΙΕΣ ΚΟΓΧΩΝ

ΔΥΣΜΟΡΦΙΕΣ ΚΟΓΧΩΝ

Αντιμετωπίζουμε τον υπερτελορισμό, εξόφθαλμο, βλεφαρόπτωση, ασυμμετρίες κόγχων.ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ